Waar is die God van jou nou?

Waar is die God van jou nou?

Een dreiging van buitenaf waar wij geen grip op hebben leidt tot allerlei vragen waaronder de schuld vraag. Waar komt die virus vandaan, er moet een dader zijn, een veroorzaker en die zal gevonden worden. Als wij weten wordt het veilig en hebben we controle.

 

De almachtige mens is dit keer niet zo machtig. De wetenschap weet het even niet meer.

 

Ook komt de vraag naar boven: Waar is die God waar jij zo op rekent en waarom doet Hij niets? God wordt afgetekend als machteloos en zonder kracht. Hij wordt in de beklaagdenbank gezet met de mens op de troon. Vertel eens God waar bent U als het moeilijk wordt?

 

God is inmiddels wel gewend aan dit soort gedrag van de mensheid.

 

Ik geloof in God als schepper van de aarde met alles erop en eraan. Dus ook wij, de mens, zijn vernuftig en ingenieus geschapen. Ooit kwamen wij in opstand en dachten het leven zelf wel te kunnen organiseren en beheersen. De gevolgen van deze keuze, die in het begin van de bijbel is beschreven, zijn dramatisch. Mens staat tegenover mens, de rijke tegenover de arme, de sterke tegenover de zwakke, de ene gelovige tegenover de ander. Intimidatie, oorlog, vernietiging, oneerlijkheid, misbruik, liefdeloosheid en vul maar aan. Nou niet zo somber Piet! Oké ik zie inderdaad ook de andere kant, de liefde voor de medemens. Toch merk ik op dat het de mens niet lukt om, met al de toch wel voorwaardelijke mensenliefde, de wereld te veranderen. Ik geloof stellig dat het de mens niet zal lukken.

 

De bijbel vertelt ons waar God is. Hij is niet verdwenen. Hij leeft en Hij is liefde en zoekt een relatie met jou. Hij gaat de door de mens gecreëerde wereld nog niet veranderen maar biedt wel een uitgestoken hand aan die jij mag vastpakken en waardoor jij staande kan blijven in het midden van de storm. Hij leeft en is volop betrokken bij jou. Dat heeft Hij laten zien door Zijn Zoon Jezus naar de aarde te sturen om een nieuwe weg/opening te maken naar God de Vader!

Hij leeft en is er voor jou. Hij wil je losmaken van je angst. Hij wil je vrede en rust geven.

 

Hoe ik dat weet? Ik heb ooit de keuze gemaakt om te reageren op de roep van mijn ziel, mijn innerlijk, naar rust en vrede. Die diepe roep heeft ieder mens.  Net zoals een kind op zoek is naar zijn ouders, omdat het kind intuïtief weet dat het met hen verbonden is, zo is iedereen op zoek naar zijn Schepper en Maker.

 

Als je ja zegt tegen Hem dan kom je thuis en dan kun je zeggen: Ik heb het antwoord gevonden op mijn diepe verlangen naar rust, vrede, liefde en veiligheid, ik heb het Leven gevonden!

 

Ben je op zoek naar dit leven dan praten we graag met je verder. Neem gerust contact op met Heerlijkvrij via info@heerlijkvrij.nl

 

Piet Hildering / Heerlijkvrij 22 mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.