Vernieuwing

Vernieuwing

Ik weet niet of het jullie ook is opgevallen, overal waar ik kom zie ik het, in het westen maar ook in het oosten, de huizen worden aangepakt, overal wordt verbouwd en maken klusbedrijven overuren. Het eigen veilige plekje moet wel in orde zijn. Ook verlaten mensen meer dan ooit het westen en gaan op zoek naar de rustige gebieden in Nederland of zoeken het buiten de grenzen.

Het heeft veel te maken met de tijd waarin wij opeens geconfronteerd worden met een virus dat veel onrust veroorzaakt, wij bouwen dan graag een veilig coconnetje.

Het is een nieuwe tijd met nieuwe uitdagingen. In het bedrijfsleven leerde ik ooit de uitspraak: “het enige constante is de verandering”. Alles is in de loop van de jaren aan verandering onderhevig, ook jouw eigen leven. Je wordt ouder, wijzer, rustiger etc. maar ook kunnen er momenten zijn dat je geconfronteerd wordt met eigen pijn, boosheid, bitterheid en frustraties.

Waar je ook heen gaat, waar je ook gaat wonen, hoe mooi je je huis opknapt,  in welke omstandigheden je ook terecht komt, je hebt altijd jezelf bij je. En ik heb goed nieuws.

Een paar weken geleden deelde ik op een gebedsavond de volgende tekst:

Ezechiël 36:26 Dan zal Ik u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste geven. Ik zal het hart van steen uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven. 27. Ik zal Mijn Geest in uw binnenste geven. Ik zal maken dat u in Mijn verordeningen wandelt en dat u Mijn bepalingen in acht neemt en ze houdt.

Dit is pas echt een vernieuwing. Ik zal, zegt God, iets heel nieuws in jouw doen! Ik zal iets aan jou geven wat niet te koop is en de beste klusser van deze wereld niet kan maken. Jij krijgt een nieuw hart en een nieuwe geest. Je innerlijk wordt vernieuwd en daardoor is het mogelijk dat God zelf door Zijn Geest in jou komt wonen. Jij wordt in de relatie met Jezus,  door de prijs die Hij betaalde op Golgotha en de overwinning die Hij behaalde in het graf, en Zijn Geest die jij ontving, een totaal nieuw mens!!

Piet Hildering / Heerlijkvrij 11 augustus 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.