Vragen aan Heerlijkvrij

Vragen aan Heerlijkvrij

Vraag: EMDR wat vindt jij ervan?

Ik ontving van iemand een artikel uit een tijdschrift met de titel “Gymnastiek tegen trauma’s”. Het stukje gaat over de behandelmethode EMDR die tegenwoordig veel in de hulpverlening wordt toegepast.

EMDR wil door middel van beweging van de ogen of door geluid de emoties bewerken en de gedachten over een ingrijpende gebeurtenis (trauma) veranderen. Dit is volgens Heerlijkvrij ingrijpen op zielniveau, hetzij door jezelf of met behulp van een therapeut. Het is onbekend wat er op zielniveau gebeurt en waar je ziel mee gevuld wordt. Het kan zijn dat een deel van de ziel tijdens deze sessies geblokt wordt. Het heeft veel weg van hypnose waardoor een deel van je innerlijk in de macht van iemand of iets anders wordt gebracht.

Heerlijkvrij is ervan overtuigt dat het werken op zielniveau voorbehouden is aan God. Hij wil ons hart(ziel) veranderen en ons bevrijden uit de trauma’s(gevangenis).¬†Dat doet Hij door Zijn Zoon Jezus Christus! Jezus verbreekt de keten die gelegd is tussen het trauma en de ziel en verzorgt daarna de gewonde ziel.

Dit is waar wij bij Heerlijkvrij voor bidden en waar wij Gods krachtige herstel zien!