“Reset”, verrassend profetisch

“Reset”, verrassend profetisch

Het woord “reset” resoneert nu overal, wereldwijd. Je hoort dan zeggen: de viruscrisis veroorzaakt “terug naar af” van de economie, de politiek, de natuur, de kerk, de mens.

 

Kort voor de beperkende maatregelen rond de corona-virus hadden wij  met een groep mensen in Bodegraven een 3 daagse periode van bidden & vasten. Op deze 3 dagen kwamen we dan in de morgen en avond bij elkaar. Iedere bijeenkomst startte met een tijd van aanbidding en er werd een stukje uit de Bijbel gedeeld. Er was verder geen vast programma, wij vroegen de Heilige Geest dit in te vullen. Het werd een bijzondere tijd, God werkte op een krachtige manier in levens van mensen en ook in de groep door woorden van kennis en profetie.

 

Op één van de avonden vroeg ik de aanwezigen om even ergens in de zaal te gaan zitten zonder bijbel of andere instructies, het denken los te laten en te luisteren naar de Heilige Geest. Dit was voor sommigen nieuw, onwennig en naar later bleek verrassend.

 

Na een tijdje kwamen we weer bij elkaar en ik vroeg of er iemand iets wilde delen. Een deelnemer die van zichzelf zei dat hij Gods stem niet hoort, “….. het komt niet binnen, ja bij anderen zie ik het wel gebeuren maar bij mij werkt het niet….” was uit de zaal gelopen en even op de gang gaan zitten.

Hij getuigde: Heel raar, ik kreeg een woord in mijn gedachten, één woord maar, en nog in het Engels ook, het woord “reset”. Ik moest de vertaling even opzoeken want ik spreek geen Engels en wist de betekenis niet.  Hij betrok het op zichzelf niet wetende dat God hier een profetisch inzicht gaf voor de tijd waar wij nu midden in zitten.

 

Wat een geweldige God! De Heilige Geest wil jouw hart bereiken ook al heb jij het idee dat je niets kan ontvangen. Wordt maar stil en luister. Zelfs dat ene woord kan een belangrijke boodschap bevatten!

 

Piet Hildering / Heerlijkvrij 2 mei 2020

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.