HEERLIJKVRIJ

Hoe is Heerlijkvrij ontstaan

De full-time bediening Heerlijkvrij is in 2010 gestart door Piet Hildering. Piet groeide op in een christelijk gezin en was een actief lid van de kerk. Toch was er een geestelijke wake-up call nodig. Begin 1999 sprak God door de bijbel (Romeinen 8):

12 Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. 13 Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. 14 Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God.
Piet verlangde naar een leven in vrede en vrijheid maar door de veeleisende banen en andere activiteiten leek het onbereikbaar. Tijdens een gebed heeft hij zijn leven en de controle daarover in handen van God gelegd. Vanaf dat moment begon zijn leven te veranderen. 

Contextuele opleiding

Vanaf 2001 ontstonden de eerste wortels voor het werk van Heerlijkvrij. Piet begon toen aan een studie voor pastoraal werker, de 3-jarige pastorale contextuele opleiding bij Koinonia. Na afronding bleef hij nog 3 jaar bij de opleiding betrokken om nieuwe studenten te begeleiden. Aansluitend volgde hij in 2008/2009 een bijbelschool voor leiders.

Fulltime

p1080679 2

Vanaf 2007 komen er steeds meer mensen voor gesprekken bij Piet en Marleen. Door de zegen op deze gesprekken groeide er een steeds dieper verlangen om dit werk full-time te gaan doen. In de loop van 2010 is dit werkelijkheid geworden.
meer over Piet:   interview family 7
met dank aan Family 7: www.family7.nl