Geef terug

Geef terug

(overgenomen uit nieuwsbrief Stichting Heerlijkvrij december 2022)

Ik gebruik al een tijdje google maps als route planner. Nu komt het wel eens voor dat ik eigenwijs ben en tijdens een autorit mijn eigen route neem. De vriendelijke vrouwelijke stem zegt dan: keer om/ga terug. Ik heb de indruk dat God in deze tijd mensen oproept om terug te keren. Keer terug! Ik zie gebeuren dat als mensen terugkeren ze tot leven komen.

Terugkeren?                                

In de Bijbel lezen we over een volk dat terug mocht keren, vanuit het land Babel terug naar Israel.   

Dit is echter een beroofd en uitgeplunderd volk; vastgebonden in holen zitten zij allen, opgesloten in gevangenissen. Zij zijn een prooi geworden, en niemand redt; een buit geworden, en niemand zegt: Geef terug! Jesaja 42:22                                             

God heeft Zijn volk in ballingschap laten voeren. Zij vertrouwden God niet. Zij kozen voor een eigenwijs “ik bepaal het zelf wel” leven.

 In onze tijd leven veel mensen in ballingschap. Ze zijn verwond door het leven en vluchten weg naar een zelfgekozen plek van eenzaamheid en verlatenheid tot uiteindelijk het leven geen zin meer heeft. Om de pijn te verdoven worden verslavende middelen gebruikt.

Het ontbreekt daar aan connectie met het leven en mensen. In deze zelfgezochte gevangenis is God niet te vinden.  En dan zegt God: niemand zegt Geef terug!  

Wij mogen onze mond open doen en zeggen GEEF TERUG! Ik maak je los uit het land van eenzaamheid en verlatenheid en roep je naar het land van de levenden en vraag aan God om dat voor jou bekende vluchtgebied af te sluiten. In het land van de levenden is licht en leven en daar kom jij tot je doel.  Welkom thuis!

Piet Hildering / december 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.